Incalzire Pardoseala


Incalzirea prin pardoseala reprezinta o metoda de incalzire a incaperilor bazata pe amplasarea corpurilor de incalzire imediat sub nivelul podelei. Aceasta asigura o degajare relativ uniforma a caldurii.

 

Incalzire in pardoseala cu agent termic

uponor logo big

Incalzirea prin pardoseala cu apa fierbinte este mai avantajoasa decat cea cu radiatoare montate pe pereti, unde caldura degajata de radiatoare se produce la un nivel ridicat fata de sol, se ridica spre tavan de unde apoi coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul picioarelor. In cazul incalzirii prin pardoseala, caldura este degajata uniform la nivelul solului, asigurand cresterea confortului termic. Instalarea tevilor ridica nivelul podelei cu 8 – 10 cm, iar variatiile de temperatura cu ocazia pornirilor si opririlor duc la dilatari repetate ale placutelor de parchet obisnuite, aparand rosturi intre ele, astfel ca este nevoie de parchete speciale, eventual cu folie de aluminiu.

 

.

.

.

Incalzire electrica in pardoseala 

DEVI-Logo-Blue-RGB

In timp ce tubulatura pentru incalzirea prin pardoseala pe baza de apa este montata sub un strat de circa 60 – 100 mm de ciment/sapa, cablurile electrice pentru incalzirea electrica prin pardoseala sunt montate la 3 – 5 cm sub suprafata pardoselii. In felul acesta, instalarea se face mai rapid si mai usor si costurile de instalare sunt mai mici. Datorita reactiei rapide si incalzirii aproape instantanee, obtinuta prin utilizarea cablurilor electrice, controlul incalzirii se face mult mai usor iar senzatia de confort este atinsa mult mai rapid, conducand automat la diminuarea consumului de energie pentru incalzirea incaperilor. De asemenea, mai ales in cazul incaperilor situate la mansarda sau la un etaj superior, grosimea podelei poate fi mai mica, ceea ce reduce necesarul de material de constructie.